Agenda

Er staan geen evenementen in de planning!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel evenement in de toekomst!

Wat is appelcider?

Appelcider, een verfrissende drank die steeds populairder wordt onder jonge volwassenen. Maar wat is appelcider nu precies? We duiken dieper in op dit sprankelende drankje dat steeds vaker de keuze is voor een ontspannen zomeravond, of een knusse winternacht.

Appelcider is een alcoholische drank die wordt gemaakt van gefermenteerd appelsap. Anders dan bij de bekende vruchtensappen, ondergaat het sap een proces van gisting waarbij de suikers omgezet worden in alcohol. Hierdoor ontstaat een licht alcoholische drank met een karakteristieke appelsmaak.

Hoe wordt appelcider gemaakt?

Het productieproces van appelcider begint met het persen van verse appels om het sap te verkrijgen. Dit sap wordt vervolgens blootgesteld aan gist, waardoor de natuurlijke suikers worden omgezet in alcohol. De exacte methode kan variƫren, waardoor er verschillende varianten van appelcider zijn, van droog tot zoet en van helder tot troebel.

Bij het maken van appelcider is de keuze van appels van groot belang. Sommige ciderproducenten gebruiken een mix van zoete en zure appels om een gebalanceerde smaak te verkrijgen. Anderen geven de voorkeur aan specifieke appelrassen die van nature geschikter zijn voor ciderproductie.

Populaire appelcidersoorten

  1. Droge appelcider: Deze variant heeft minder restsuikers en heeft daardoor een scherpere, minder zoete smaak. Het is vaak de voorkeur van mensen die van een meer uitgesproken smaak houden.
  2. Zoete appelcider: Deze cider behoudt meer van de natuurlijke zoetheid van de appels. Het is een goede keuze voor wie liever een zachtere smaak heeft.
  3. Troebele appelcider: In tegenstelling tot de heldere variant, bevat troebele cider nog deeltjes van de appel. Dit geeft een extra dimensie aan de smaak en textuur.

Wanneer drink je appelcider?

Appelcider is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden genoten. Het kan puur worden gedronken, maar het wordt ook vaak gebruikt als basis voor cocktails! Daarnaast past het goed bij tal van gerechten, van hartig tot zoet.

Probeer het zelf!

Of je nu een fan bent van droge, zoete of troebele appelcider, er is voor ieder wat wils. Probeer verschillende varianten en ontdek welke het beste bij jouw smaakvoorkeur past. Geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke drank en laat je verrassen door de verschillende smaken die de wereld van appelcider te bieden heeft!

Meer weten over cider?

Lees onze verhalen over cider , of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo hoor je het direct wanneer we leuke nieuwtjes voor je hebben.

Terug naar begin