Agenda

Er staan geen evenementen in de planning!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel evenement in de toekomst!

Waarom is Franse cider zo bijzonder?

Vergis je niet! Ook in Nederland worden heerlijke appelciders gemaakt. Maak jij of iemand die je kent cider? Neem contact met ons op! Wij willen ook jouw cider aan de markt brengen.

Maar waarom is Franse cider dan zo bijzonder?

Franse uitvinding

Wie het aan een Fransman vraagt, zal te horen krijgen dat de Fransen appelcider hebben uitgevonden. Het fermenteren van fruit en fruitsappen, ook van appels, gebeurt al sinds de oudheid - oude Grieken, Romeinen, en Egyptenaren hadden ook al hun eigen alcoholische dranken. Het nadrukkelijke gebruik van appels wordt door de Fransen echter gezien als een Normandische uitvinding, uit het begin van de 12e eeuw.

De kunst van het cider maken werd van generatie op generatie doorgegeven en groeide uit tot een belangrijk cultureel erfgoed in Frankrijk. De unieke smaakprofielen en traditionele productiemethoden maken Franse cider tot een ware delicatesse.

Cider cultuur

Het mag dus duidelijk zijn dat appelcider diep in de Franse cultuur zit. Natuurlijk is Frankrijk vooral bekend van de wijn, maar waar ze geen geschikte wijngaard kunnen neerzetten, verbouwen ze appels. Daarnaast zijn in alleen al Normandië meerdere festivals gewijd aan appels en appelcider. Vroeger was het drankje zelfs zo veelvuldig aanwezig dat ze er een Frans spreekwoord over hebben: "Ça ne vaut pas un coup de cidre". Ofwel: "Het is nog geen slok cider waard". Tegenwoordig denken wij in ieder geval wel anders over de waarde van cider. Het is het nieuwe vloeibare goud!

Probeer het zelf!

Of je nu geïnteresseerd bent in het maken van Nederlandse cider of wilt genieten van de Franse klassiekers, appelcider is een drank die verbindt en inspireert. Ontdek de rijke geschiedenis en proef de verschillende smaken van deze bijzondere drank. Neem contact met ons op als je jouw cideravontuur wilt beginnen!

Meer weten over cider?

Lees onze verhalen over cider , of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo hoor je het direct wanneer we leuke nieuwtjes voor je hebben.

Terug naar begin