Agenda

Er staan geen evenementen in de planning!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel evenement in de toekomst!

Gekurkte cider

Appelcider is een verfrissende drank die al eeuwenlang populair is. Maar wist je dat er een bijzondere variant bestaat? Namelijk: gekurkte appelcider, ofwel cidre bouché Deze ambachtelijke cider onderscheidt zich door zijn rijpingsproces en diepgaande smaakprofiel. In dit artikel verkennen we wat gekurkte appelcider precies is en waarom het de moeite waard is om te proberen.

Wat is Gekurkte Appelcider?

Gekurkte appelcider is een speciale variant van appelcider die wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke kurken om de flessen af te sluiten. Dit in tegenstelling tot de meer gangbare varianten die vaak worden afgesloten met metalen doppen. Het gebruik van kurken zorgt voor een langzamere en gecontroleerde oxidatie, wat de cider een diepere en complexere smaak geeft.

Het rijpingsproces van gekurkte appelcider is cruciaal voor de ontwikkeling van zijn unieke karakter. Na het persen van de appels wordt het sap gefermenteerd met behulp van natuurlijke gisten. Vervolgens wordt de cider overgebracht naar flessen, waarin het rijpingsproces plaatsvindt. De kurken zorgen voor een kleine hoeveelheid zuurstof die de cider in staat stelt om zich op een langzame en gecontroleerde manier te ontwikkelen.

Smaakprofiel

Wat gekurkte appelcider echt bijzonder maakt, is het rijke smaakprofiel. Door de langzame rijping en gecontroleerde oxidatie krijgt de cider complexe aroma's en smaken. Je kunt tonen van rijpe appels, hout en soms zelfs een lichte zuurgraad waarnemen. Dit maakt het tot een uitstekende keuze voor fijnproevers en liefhebbers van ambachtelijke dranken.

Om optimaal van gekurkte appelcider te genieten, is het belangrijk om het op de juiste manier te serveren. Bewaar de flessen rechtop om te voorkomen dat de kurk uitdroogt. Serveer de cider op een koele temperatuur in een wijnglas om de aroma's goed tot hun recht te laten komen. Combineer het met zachte kazen, gegrilde gerechten of geniet er gewoon van als verfrissend aperitief.

Meer weten over cider?

Lees onze verhalen over cider , of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo hoor je het direct wanneer we leuke nieuwtjes voor je hebben.

Terug naar begin